Sier- en moestuin

In de moestuin wordt met tijden veel gewerkt. Eigenlijk is het onze wens om hier wat vaker tijd voor vrij te kunnen maken, maar de realiteit is dat de werkzaamheden dit niet altijd toelaten. 

De moestuin wordt in het vroege voorjaar klaargelegd om te gaan bewerken. Mest erop, omspitten, plat lopen etc. Als eerste gaan de peultjes, aardappelen en bonen in de grond. Daarna, andijvie, prei, ui enz. Heerlijk om te eten van de verse groenten uit de eigen tuin. We hebben een tunneltentje en dit wordt intensief gebruikt. Toch zijn de opbrengsten niet altijd zoals verwacht, of gehoopt. De meeste kennis en ervaring als het gaat om de moestuin ligt toch bij de opa’s. Deze raad en daad nemen we dan ook altijd ter harte! Ieder jaar starten we de moestuin met hoge verwachtingen: we willen nog een kruidentuintje en mooie sierappels en pompoenen kweken. Laten we maar zo zeggen, de aanhouder wint! 

De siertuin ligt om onze privéwoning heen. Voornamelijk bestaat deze uit vaste planten en gazon. In het voorjaar en zomer wordt het gazon dan ook wekelijks gemaaid. Het snoeien van de planten doet opa nog altijd, met hulp van de hulpboeren. Oma is ook heel actief in de siertuin. Bladharken, onkruid wieden en hakken zijn de voornaamste taken voor de hulpboeren in de siertuin.