De dieren

Alle dieren moeten verzorgd worden. De konijnen worden iedere dag gevoerd en 1 keer per week uitgemest. De konijnen, twee vlaamse reuzen, genaamd Zoef en Gijsje worden erg vaak geknuffeld door de hulpboeren, waardoor ze dan ook erg tam geworden zijn. Verder worden de kippen iedere dag gevoerd en meerdere malen per dag gaan we kijken of er eieren zijn. Ook de kippen krijgen 1 keer per week een schoon hok. Het paardje (Floortje) is een lekkerbek en zou heel de dag wel willen eten. Ze staat dan ook een beetje op dieet. Dagelijks wordt ze gevoerd en wordt ze door de deelnemers een uurtje in de wei gezet. 
We hebben drie angora geiten, Valentij, Loes en Luna. Mooie dieren die ook hun verzorging nodig hebben. 

 Dan hebben we natuurlijk nog de koeien en kalveren. Dit zijn de voornaamste dieren op het bedrijf. 

Wanneer de koeien in de zomer buiten lopen, worden ze door de hulpboeren dagelijks naar binnen gehaald. We hanteren eigenlijk een belangrijke stelregel, dagelijks moet de voeding, het drinken en de leefomgeving (ligboxen) gecontroleerd worden. Dit houdt in: voer aanvegen, drinkbakken schoonmaken, roosters schoonvegen, matten schoonvegen en opstrooien. 
In de herfst en begin van de winter is het een groot karwei om alle dieren te scheren. Daarnaast helpen (of kijken) de hulpboeren mee wanneer er een kalfje ter wereld komt en wanneer de veearts komt. De honden willen gewoon heel graag veel aandacht! Spelen, wassen, wandelen, borstelen en vooral veel knuffelen.

We merken duidelijk dat de dieren een zeer positieve uitwerking op de gedrag van mensen kunnen hebben. Dieren komen dicht bij de persoon, en werken stress verlagend. Ze bieden rust en halen mensen terug naar de werkelijkheid.