Werkzaamheden

Op de boerderij zijn tal van werkzaamheden. Alle taken richten zich op het boerderij werk, met name richting het werken met de koeien. Er is een moestuin en wat kleinvee, dat verzorgt moet worden. De werkzaamheden variëren sterk per seizoen. 

In het voorjaar zijn we veel in de weilanden te vinden, terwijl we in de winter meer tussen de koeien op de roosters (of: tussen de koeien binnen in de stallen) aan de gang zijn. We besteden veel aandacht aan het verwerken van de eigen producten, zoals het maken van ouderwetse pap en yoghurt van de verse melk, maar ook het bereiden van taarten en kaas en het verwerken van groenten. 

Ieder jaar verzorgen we wat uitstapjes, die altijd boerderij gerelateerd zijn. Zo zijn we al eens bij een konijnenfokker geweest, bij een schapenmelker, die zijn melk zelf verkaast en bij een boer, die een melkrobot heeft. Ieder jaar proberen we met zijn allen naar de vakbeurs in ’s Hertogenbosch te gaan. Met de kerst hebben we altijd een kerstborrel, tijdens deze borrel mogen alle hulpboeren meehelpen met melken, want tenslotte draait het daar toch allemaal om. Ieder jaar in de zomer hebben we een barbecue, een bedankje aan alle zorgboeren voor weer een jaar hard werken!